2013. január 30., szerda

Hozd magad csúcsformába tavaszra!

Sziasztok! 
Tudom, hogy még messze van a tavasz, de már most elkezdheted formálni a tested, hogy aztán tavasszal nyárra már még könnyebb legyen!

Irány a szabad! 
Remek kalória égető program a nagy hóban megtett séta. Ezzel helyettesítheted az edzést és még azt is érezni fogod, hogy kellemesen elfáradtál. Fejleszti a lábizmaidat és az állóképességedet.  + még a bőrödnek sem árt. Persze öltözz fel rendesen. Utána pedig akár kényeztetheted magad egy jó forró lábfürdővel és teával. 

-Hóemberépítés: Ha van még hó akkor hajrá. Hidd el kifáradsz míg összegörgeted azt a hóembert. :)
-Hógolyózás: Szintén ki tud fárasztani csak hó kell hozzá!!
-Korcsolyázás: Irány a koripálya.Formálhatod vele a combod, feneked, hasad és kiváló kondit szerezhetsz.






Egészséges és finom!
-Mandarin,narancs: Én mostanában rengeteget eszem belőlük, hisz teli vannak C-vitaminnal, erősítik az immunrendszert, ami nagyon fontos ebben az influenzás időszakban.
-Ha már csoki, akkor legyen étcsoki. Sokkal jobb a tejcsokinál!!
-Olajos magvak: Finomak, sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Csillapíthatod vele a nassolási vágyadat. 

Pár perc önmagadért- a testedért!

1. Lapos hasért: Sajnos a két "kedvenc" gyakorlat a leghatékonyabb. Felülés és fekvőtámasz. -Felülés: Feküdj le egy párnára. Térdedet húzd föl, kezed pedig legyen a tarkódon. Nézz a plafonra és emelkedj fel a felsőtesteddel, majd lassan ereszkedj vissza. Ezt 25-ször ismételd meg! (BEST: ágyon is lehet csinálni!)
-Fekvőtámasz: Elég ha helyes testtartásban tartod magad 20 másodpercig. Azaz egyenes hát, behúzott has, összeszorított fenék. 

2. Karcsúsítás:
-Forgás: Ülj az ágyra, emeld mellső középtartásba a karjaidat. Lassan fordulj az egyik, majd a másik oldalra. Fontos, hogy lassan fordulj és csak addig amíg megy. A lábad ne mozduljon el közben. 

3.Fenék-láb formálás: 
- Fenék és lábemelés: Feküdj hanyatt, a karjaid legyenek a tested mellett, Húzd fel a lábadat. Feszítsd meg a fenekedet és emeld fel a csípődet. Ebből a pozícióból nyújtsd ki előre az egyik lábadat és tartsd így 20 másodpercig. 25-ször ismételd meg!
-T-hajlítás: Állj egyenesen. Az egyik lábadat hajlítsd be hátrafelé. Támaszd meg az ágy vagy egy szék szélén. A karjaidat nyújtsd oldalra. Ebben a testhelyzetben hajlítsd be a másik lábadat, ameddig csak tudod, mintha leguggolnál. Tartsd meg magad, majd emelkedj fel. 10 ismétlést végezz mindkét lábbal! 

Ha ezeket a tanácsokat kipróbálod, elkezded hidd el lesz eredménye. Nem nagy gyakorlatok tényleg pár percesek és könnyen elvégezhető.

Foglalkozz magaddal ilyen időben is. Legyen mindig nálad/ a táskádba kézkrém, ajakbalzsam, mert könnyen kiszáradhat a kezed, szád, arcod!!!



forrás: IM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése